Plastfyldninger

Ved et hul i en tand er det somme tider nødvendigt at bore og derved fjerne det syge tandvæv i tanden. Hullet udfyldes med et tandfarvet plastmateriale, så tanden får sin oprindelige form og genvinder sin funktion. Behandlingen foregår som regel under lokalbedøvelse.

Efter fjernelse af det syge tandvæv, tørlægges tanden grundigt for at sikre, at den kommende plastfyldning bliver helt tæt. Plastfyldningen ilægges og limes fast til tanden og hærdes derefter ved hjælp af en speciel lampe. Til sidst tjekkes det, at fyldningen ikke generer tyggefunktionen. Er fyldningen for høj, foretages en slibning.

Plast er et dyrt fyldningsmateriale, og det er kompliceret og tidskrævende at arbejde med. Det medfører, at en plastfyldning er dyrere end fx en sølvamalgamfyldning, som iflg. loven kun må anvendes, hvor det ikke er muligt at “tørlægge” en tand grundigt.

Det er ikke unormalt, at du kan opleve en øget temperaturfølsomhed, eller at der kan opstå ømhed/ mindre ubehag efter at have fået lavet en plastfyldning – det plejer dog som regel at aftage i løbet af 1-2 uger. Hvis problemet fortsætter, bør du kontakte klinikken.